Radost nad svim radostima
Netko je jednom napisao: "Radost nad svim radostima, zanos nad svim zanosima, pijanstvo nad svim pijanstvima, biser nad svim biserima, blago nad svim blagom, beskrajnost nad svim beskrajnostima - to je uvijek ljubav". Naši dragi Katarina i Franz, danas će svojoj beskrajnoj ljubavi izreći "DA", a planinarski klub "Extrem" od srca im želi radosnu plovidbu kroz nove zajedničke životne visine i planine! Radujemo se svi!
Objavljeno 21 May 2011 - Roberta Radović
Najava - Košutnikov turn i Stol
Najavljujemo i izdvajamo nekoliko aktivnosti i prijedloga za nadolazećih mjesec dana: uspon na Košutnikov turn (najviši vrh Košute 2133 mnv). Izuzetno zanimljiv uspon i vrh kojim prolazi državana granica Slovenije i Austrije. Stol? Što reći o slovenskom stolovanju na 2236 mnv? Extremna predsjednica je tu dobila planinski krstni list, a svečanom činu kumovali su boter Badema i rabelj Armin, uz svjedočenje ostalih extrema. Svima preporučujem ovo iskustvo!... U najavi su još biciklističko-planinarski izleti na Pohorje, rafting u lipnju,... Dođite na extremna druženja srijedom i saznat ćete više detalja o svim akcijama. Vidimo se! U nastavku pogled na obronke Košutnikovog turna...

Objavljeno 13 May 2011 - Roberta Radović
Extremna družba 4. svibnja
Vrh Porezena, šetnice Povijesnim kostrenskim stazama, Kalnik, ... staze su i puti kojima su Extremi dominirali u proteklim danima. Prva extremna družba u ovom mjesecu održat će se u srijedu 4. svibnja s početkom u standardno vrijeme: 19.30 sati. Dogovaramo nove pute i pohode... U nastavku par "akvarela" s kostrenskih šetnica:
Cijeli tekst •
Objavljeno 03 May 2011 - Roberta Radović
Svim ljudima dobre volje!
Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje žele članovi planinarskog kluba "Extrem"!
Objavljeno 16 Apr 2011 - Roberta Radović
Divlji luk
Miris divljeg luka. Svježe zelenilo. Ivančica: nedjeljna i podnevna.Visibabe, kukurijeci i misao sunčane strane. Dvojac bez kormilara: Beba i Davor.
Cijeli tekst •
Objavljeno 12 Apr 2011 - Roberta Radović
Učka, Žumberak i eko akcija čišćenja Mure
Proteklog vikenda Extremi su bili i više nego aktivni. Željac i "ženski harem" (Badema, Vesna, Violeta, Sanja, Simona) uputio se na Kvarner i planinarski obilazak Učke. Valerija je u suradnji s Bundekima uživala u čarima Žumberka, a Robi je zastupao eko svijest Extrema sudjelovavši u akciji skupljanja smeća s vodene površine i obala rijeke Mure na dionici od Svetog Martina na Muri do Podturna. Akciju je organizirala Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije u suradnji s Rafting klubom Drava-Mura. Muru su čistili i pripadnici interventne jedinice ribočuvarske službe, djelatnici Turističke zajednice Mursko Središće, skelari iz Miklavca, članovi ŠRD ''Čikov'' iz Svetog Martina na Muri, te drugi ekološki aktivisti iz Hrvatske i Slovenije. Prikupljeno smeće zbrinuto je u suradnji s GKP "Čakom" iz Čakovca. Svi koji se žele uključiti u akcije čišćenja Mure, mogu to učiniti već 7. svibnja, kada će se akcija provoditi na dionici od Podturna do Goričana. Dobrovoljci slobodno se prijavite na kontakt adrese JU za zaštitu prirode MŽ ili Rafting kluba Drava-Mura.
Cijeli tekst •
Objavljeno 08 Apr 2011 - Roberta Radović
Planinarski vodič po Hrvatskoj
Planinari i svi ljubitelji prirode pozvani ste u srijedu 13. travnja otići u Varaždin. Zašto? U Vatrogasnom domu (Trenkova 44) održat će se predstavljanje knjige "Planinarski vodič po Hrvatskoj" autora Alana Čaplara. O knjizi će govoriti prof.dr. Željko Poljak, planinarski publicist. Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Planinarsko druženje i predstavaljanje knjige započinje u 18.00 sati. Stoga, u srijedu 13. travnja neće biti "extremne" družbe članova našeg kluba na stadionu, već svi koji su u vremenu, volji i interesu, slobodni ste otići na planinarsku prezentaciju u Varaždin.
Objavljeno 08 Apr 2011 - Roberta Radović
Carstvo dabrova!
Mala istraživačka ekspedicija našeg kluba (Valerija, Božo, Beba) otkrivala je radost buđenja proljeća na priobalju drage nam rijeke Mure. Raskoš boja, igra zvukova i oblika, isčekivanje sumraka u šumi kraj rijeke... sve su to mozaici čudesne slike u kojoj nam se priroda otkrivala. A poslastica je stigla na kraju: adrenalinski doživljaj susreta s dabrovima! Treperili smo od ushita i uzbuđenja...
Cijeli tekst •
Objavljeno 01 Apr 2011 - Roberta Radović
Prošetajmo Himalajom!
Nepal, Tibet, Indija,... krajevi su koji uvijek iznova izazivaju zanimanje svjetskih putnika. Prezentacija jedne takve ekspedicije „OKO SVIJETA ‘09” Petra i Ratka Rakića moći će se doživjeti u utorak 29. ožujka u prostoru čakovečke knjižnice „Nikola Zrinski”. „Dojmovi sa šetnje Himalajom” kako su autori nazvali prikaz svojih impresija s putovanja, bit će nadopunjen i 10-minutnim promo filmom o ekspediciji. Ulaz je slobodan, a druženje s Himalajom započinje u 18.00 sati.
Objavljeno 25 Mar 2011 - Roberta Radović
Logarska dolina - dom na Okrešlju
Četvorka (Valerija, Božo, Željac, Beba) u nedjelju 20. ožujka otkrivala je zimsko-proljetne čarolije Logarske doline u smjeru od Doma planincev, pješačkom turom do slapa Rinke i potom do doma na Okrešlju. Dvojac Božo i Željac pokušali su zimski proboj do Kamniškog sedla, ali izrazite zimske razmere nisu dozvoljavale taj pothvat. Guštali smo u suncu, prirodnim kreacijama Logarske doline, a tek dio te atmosfere prenosimo u kratkom foto prikazu:


Cijeli tekst •
Objavljeno 21 Mar 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews