Extremno u Novu desetljetku!
U novu desetljetku Extremi su zakoračili - kako planinarima i dolikuje - na brijegu i snijegu mariborskog Pohorja. Radosna družina od 13 Extrema i prijatelja Kluba uz svekoliku potporu dragog nam Iztoka iz Maribora poslala je svim planinarima i alpinistima svijeta te ljudima dobre volje najljepše želje zdravlja, veselja te novih životnih i planinarskih vrhunaca!
Još malo foto impresija pogledajte u nastavku... i uživajte u svim danima Godine Nove!
Cijeli tekst •
Objavljeno 02 Jan 2011 - Roberta Radović
Radosno u Nove životne i planinske visine!
Sretan Božić i Novu godinu svim ljudima dobre volje želi planinarski klub Extrem!
Objavljeno 20 Dec 2010 - Roberta Radović
Yellowstone
Najstariji svjetski nacionalni park je Yellowstone. Poznat je po gejzirima, termalnim izvorima, super vulkanu... Impresije s putovanja i bivanja upravo u tom čudesnom dijelu svijetu prenijet će nam Siniša Golub, u petak 17. prosinca. Time će planinarski klub "Extrem" zaokružiti ovogodišnji jesensko-zimski ciklus putopisno-edukativnih predavanja. Novi serijal očekujte početkom slijedeće godine. "Yellowstone" druženje održat će se u prostoru cafe bara "Littera" koji osim domaćinstva našem klubu pruža i tehničku potporu. Vidimo se na predavanju s početkom u 19.00 sati. Dobrodošli ste svi, bit će to ujedno i završna ovogodišnja družba planinarskog kluba "Extrem".
Objavljeno 12 Dec 2010 - Roberta Radović
PUTOM SVILE KROZ UZBEKISTAN I TURKMENISTAN
Planinarski klub Extrem će povodom Međunarodnog dana planina koji se obilježava 11. prosinca organizirati još jedno edukativno-putopisno predavanje. Ovog puta - putujemo u posebno egzotične krajeve: Uzbekistan i Turkmenistan. Tamo će nas odvesti slikom i riječju, članica našeg kluba Vesna Perhoč, koja je imala prigodu ovog ljeta sudjelovati na putovanju u organizaciji svjetskog putnika i istraživača Davora Rostuhara te otkrivati kulturu i način življenja u predjelima koji su u prošlosti bili dio Puta svile. Predavanje pod nazivom "Putom svile kroz Uzbekistan i Turkmenistan" održat će se u petak, 10-tog prosinca u prostoru čakovečkog cafe bara Littera, s početkom u 19.00 sati. Dobro ste došli svi!
Objavljeno 06 Dec 2010 - Roberta Radović
Snježna Iva...
Slika će reći više od tisuću riječu o današnjoj bajci na snježnoj Ivančici. Impresije radosno bilježili i Tatjanin rođendan proslavili: Extremi i svi nam dragi pridruženi planinari!
Objavljeno 05 Dec 2010 - Roberta Radović
"Živjeti znači diviti se" - ODGOĐENO zbog bolesti predavača!
HPD „Međimurje” organizira u ponedjeljak 29. studenog predavanje i promociju istoimene knjige „Vivere est admirare – Živjeti znači diviti se”, autora vlč. Blaža Tote. Mnogi će u tom imenu prepoznati svećenika i alpinistu, duhovnika i velikog ljubtelja planina i prirode. Pozvani ste svi doći u „Dom amatera – Čak” u Čakovcu i prisustvovati još jednoj izvrsnoj promociji divljenja životu i prirodi. Druženje započinje u 20.00 sati.
Objavljeno 22 Nov 2010 - Roberta Radović
Planinarski tjedan u Varaždinu!
Posljednji tjedan mjeseca studenog Varaždin tradicionalno diše u planinarskom ozračju. Planinarsko društvo "Ravna gora" bit će ponovo domaćin cjelotjednog druženja kroz planinarsko-alpinističke prezentacije. Serijal započinje u ponedjeljak 22. studenog predavanjem "U bosanskim planinama". Potom slijede u utorak "Poučne staze hrvatskih planina" te srijedu "115. godina Radovljica i suradnja s planinarskim društvom Ravna gora". Posljednja dva dana donose posebne alpinističke gušte: Viki Grošelj će u četvrtak 25. studenog održati predavanje "Gola gora" i prezentaciju istoimene knjige koja će se moći i kupiti. U petak će nas "Tragom himalajskih voda i vrhova" provesti Zdenko Kereša i Marijan Fabeta. Predavanja započinu u 18.00 sati, u dvorani DVD-a Varaždin, Trenkova 44. Extremi, će se kao i svake godine tradicionalno odazvati i pridružiti ovim edukativno-putopisnim predavanjima.

Objavljeno 18 Nov 2010 - Roberta Radović
TAJNA FLORA IVANČICE
Rijetke i ugrožene biljne vrste brdskog područja Ivančice bit će druga tema edukativnog predavanja u jesenskom serijalu koje organizira planinarski klub «Extrem». Predavanje pod nazivom «TAJNA FLORA IVANČICE» , održat će Dubravko Šincek iz Varaždina, u petak 19. studenog.

Moderator predavanja je jedan od najboljih poznavatelja brdskog dijela sjeverozapadne Hrvatske, planinar, alpinist, speleolog, zaštitar prirode, član planinarskog društva «Ravna gora» i Hrvatskog biospeleološkog društva Varaždin. Dubravko Šincek autor je i knjige «Biljni svijet Ivančice i Ravne gore» u kojoj je uz foto prikaze obradio 116 zanimljivih biljnih vrsta Ivančice i Ravne gore. Zaslužan je za ponovo otkrivanje crnkaste sase na ovim područjima te za otkriće spilje na izvorišnom dijelu rijeke Plitvice u kojoj je kasnije pronašao i tragove života pračovjeka. Spilja po njemu nosi naziv «Šincekova spilja», koja je danas zaštićeni Spomenik prirode.

Predavanje uz foto projekciju započinje u 19.00 sati, u prostoru caffe bara «Littera» u Čakovcu.


Objavljeno 14 Nov 2010 - Roberta Radović
NEPAL – EVEREST BASE CAMP TREKKING
Nakon ovogodišnjeg proljetnog serijala putopisno-edukativnih predavnja, planinarski klub "Extrem" nastavlja s promicanjem planinarskih ideja i etike te putopisnih razglednica novim jesenskim serijalom. U subotu 6. studenog u prostoru caffe bara "Littera" u Čakovcu održat će se edukativno predavanje uz projekciju putopisnog filma "NEPAL - EVEREST BASE CAMP TREKKING". Moderator predavnja bit će Nikola Šebrek, alpinist i član planinarskog društva "MIV" iz Varaždina. Ulaz je slobodan, a početak projekcije i extremnog druženja bit će u 18.00 sati.

Objavljeno 03 Nov 2010 - Roberta Radović
Gljiva ima ko u priči!
S vrha je pogled najljepši! I dok je u dolini još magla, na vrhu Ivančice sunčece sja. Svjedočile Badema, Vesna, Nina, Tatjana i Beba. Gljiva ima. Krenite ih iskati!
Objavljeno 10 Oct 2010 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews